top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק גריסים

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק גריסים, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

מרק סמיך, משביע וניתן לשדרוג בקלות לכל טעם.

30 דקות עבודה, 1.5 שעות הכנה, פרווה.

המצרכים לכ-10 מנות:

- כוס וחצי גריסי פנינה

- 4 גזרים מקולפים ומגוררים

- 3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

- 4-5 גבעולי סלרי נקיים וחתוכים לפרוסות - ללא עלים

- בצל בינוני מקולף וקצוץ

- מלח

- פלפל שחור גס, עדיף טחון במום

- אבקת קארי לתיבול, לפי הטעם

- קינמון בעדינות, לפי הטעם

- כמון מזרחי לפי הטעם

- מעט שמן זית לאידוי

- עירית קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את הגזר ומאדים עד שמתרכך.

מוסיפים את הסלרי ומאדים עד שמתרכך.

מוסיפים שתי כוסות מים ומאדים עוד 10 דקות.

מוסיפים את הגריסים, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי.

מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. הגריסים אוהבים לשתות מים ומתנפחים. אם אתם רואים שהמרק הופך לנזיד, מומלץ להוסיף חצי כוס מים ולערבב. מגישים עם עירית קצוצה.

 

הגשה:

מוזגים את מרק הגריסים לקערת הגשה עמוקה ובתאבון.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page