top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק עוף

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק עוף, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

המרק המוכר והנפוץ ביותר בישראל, מרק עשיר, טעים ובריא עם סוד!

30 דקות עבודה, 2 שעות הכנה, בשרי.

המצרכים לכ-10 מנות מרק עוף

- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי
- 4 כרעיים, מחולקים
- 2 בצלים בינוניים
- 4 גזרים
- 4 קישואים
- 1/2 צרור פטרוזיליה

- שורש פטרוזיליה
- 1/4 צרור שמיר
- 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל, עדיף גרוס במקום

אופן ההכנה:

 

קולפים את השורשים, שוטפים היטב, מסירים מהם את העלים.

 

שוטפים את העוף היטב במים קרים.

קולפים את הבצל והגזר שוטפים היטב את הקישואים. חותכים לחתיכות גדולות את הירקות.

 

ממלאים את הסיר בכל המרכיבים, ת'כלס הסדר לא ממש משנה, אבל אם תתעקשו, מניחים את השורשים בתחתית הסיר, עלי הפטרוזיליה והשמיר, אחר כך העוף ומעליו הגזר, הבצל והקישואים.

מפזרים גרגירי פלפל השחור, מקמטים את עלי הדפנה ומכניסים לסיר.

ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.

 

מסירים את הקצף שנוצר בעזרת כף, לבדוק מידי פעם במהלך הבישול האיטי האם צריך להסיר שוב.


מעבירים את סיר מרק העוף לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך שעה וחצי נוספות.

בזמן זה יהיה בבעבוע עדין ומינימלי, ולא רתיחה.

אחרי שעה וחצי מרק העוף מוכן, הוא אמור להיות צלול, לטעום להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

טיפים:

ניתן להוסיף תפוח אדמה, אחד או שניים, חתוכים לקוביות.

מומלץ להשתמש בעוף ללא העור, כך נפחית באופן משמעותי את כמות השומן במרק.

ניתן להוסיף סוגי בשר נוספים כגון גרונות להוספת הארומה, אך לא חובה.

מומלץ לא לאכול את מרק העוף מיד אלא להשאירו לילה במקרר, כך הטעמים יתחזקו פי כמה וכמה!

אפשר להסיר את שכבת השומן הקשה (לאחר לילה במקרר) ע"י הדבקתו לנייר סופג.

אחרי לילה במקרר, לחמם את המרק על אש קטנה, מומלץ לא להביא לרתיחה חזקה.

הגשה

מוזגים את מרק העוף לקערות הגשה עמוקה ובתאבון.

את העוף עצמו מומלץ להגיש בתוך המרק עצמו עם הירקות.

ניתן להוסיף אטריות ו/או שקדי מרק ו/או קרוטונים, בהתאם לטעם האישי.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page