top of page

הוראות בטיחות והפעלת מפל שוקולד

בטיחות: זכרו - בטיחות קודמת לכל!

להורדת הוראות בטיחות והפעלה למפל שוקולד - לחץ כאן>>

1.    האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר שלך הכרחיים למניעת תאונות.
2.    אסור לתת למי שטרם מלאו לו 18 שנים להפעיל את מפל השוקולד. 
3.    יש להרחיק את מפל השוקולד ממקור מים / רטיבות / חומר דליק / אש.
4.    אסור לכסות ו/או לעטוף את מפל השוקולד וכן אסור להניח עליו דברים.
5.    אסור לדחוף ידיים או כל דבר אחר לפתח יציאת השוקולד (החלק העליון של המפל).
6.    יש להרחיק ילדים מסביבת מפל השוקולד, להימנע מלהפעיל במקום שיש רוח - השוקולד ישפריץ לצדדים.
7.    חובה לוודא כי כל חיבורי החשמל למכונה תקינים ולא פגומים (חשופים).
8.    חובה להניח את מפל השוקולד על שולחן / משטח ישר ויציב שלא תחליק!.
9.    בסיום השימוש צריך לזכור כי מפל השוקולד חם על כן חובה להמתין שתתקרר לפני ניקוי / שינוע.

הכנת השוקולד:


1.  עדיף להשתמש בשוקולד ייעודי למפל שוקולד - כך מובטחת הצלחה בשימוש במפל השוקולד.  

2.  אם אין שוקולד ייעודי, הכניסו 1 ק"ג שוקולד מוצק וכ- 1/2 כוס שמן קנולה (כ-100 מ"ל) לכלי מתאים לחימום במיקרוגל.
3.  חממו את הכלי במיקרו (לא סיר מתכת!) 30 שניות בלבד, הוציאו ערבבו היטב וחממו ל-30 שניות נוספת וערבבו.
     חשוב לא לחמם 1 דקה ברצף כי השוקולד יישרף! (ניתן להמיס את השוקולד על הגז בסיר מתכת).
3.  לאחר שהשוקולד נוזלי, הכניסו אותו לבסיס קערת מפל השוקולד.
4.  במפל שוקולד גדול (של 5 ליטר) להכניס 4-5 ק"ג שוקולד ישירות למפל, גוף החימום של המפל ימיס לבד את השוקולד,
     הנ"ל ייקח כחצי שעה, להוסיף שמן בהתאם לצורך (חשוב! יש שוקולדים שאין צורך להוסיף שמן! בכלל לדוג' שוקולד ייעודי למפל).


הפעלה:


1.    חבר את מפל השוקולד לשקע החשמל, למכונה 2 כפתורים: 1- הפעלת המנוע, 2- הפעלת גוף החימום.
2.    מזוג שוקולד נוזלי וחם לסיר עד שיתמלא (שלא ייזל) או שוקולד ייעודי למפל.
3.    הפעל את כפתור החימום (העברתו למצב ON).

4.    הפעל את כפתור המנוע (העברתו למצב ON), במפל קטן בלבד, מידה והספירלה אינה מסתובבת,
       ניתן להסיר את כיסוי הספירלה ולסובב ידנית, תוך הפעלת מעט כח ובעדינות את הספירלה, עד שתתחיל להסתובב לבד,
       החזר את כיסוי הספירלה.
5.    לאחר מספר שניות מפל השוקולד יתחיל לזרום, המתן כחצי דקה.
6.    אחרי כ- חצי דקה עבודה, כבה את כפתור המנוע המתן כ-3 שניות והדלק שנית (הנ"ל ינקז אוויר וישפר את זרימת השוקולד).
7.    שמפל השוקולד מתרוקן או כשמסתיים האירוע - לכבות את מתג החימום ומתג המנוע.
  

      ניתן לטבול בשוקולד פירות מכל הסוגים (מומלץ לחתוך לריבועים ולשפד על שיפוד עץ) וממתקים (מרשמלו / במבה).


הוראות ניקוי:


1.    לרוקן את מפל השוקולד משאריות השוקולד שנשארו בסיר.
2.    וודא שמפל השוקולד מנותק מהחשמל, וודא כי מפל השוקולד לא חם.
3.    אין לטבול ו/או לנקות את מפל השוקולד במים זורמים.
4.    שפשף בעדינות עם סקוטש עדין וסבון, נגב באמצעות מטלית לחה / מגבונים.
5.    חובה לייבש באמצעות מטלית יבשה. 
6.    אסור לשפשף את מפל השוקולד עם צמר פלדה / ברזלית.


חשוב לשמור על גומיית הסיליקון במרכז מפל השוקולד, איבוד הגומייה יחייב את הלקוח בתשלום בהתאם למחירון.

בכל בעיה ו/או תקלה במפל השוקולד

התקשרו לצוות התמיכה 24/7 לטל' 03-9448080

מפל שוקולד להשכרה
bottom of page