מתכונים למרקים
מתכון למרק תירס
החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק תירס, יאללה לעבודה.
לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!
חצי שעה עבודה, שעה הכנה, פרווה.
המצרכים לכ-10 מנות:
- 2 קופסאות שימורים גרעיני תירס מתוק
- 2-3 כוסות מים רותחים
- 1-2 כפות אבקת מרק
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות סויה בהירה
- 2-3 ביצים
- 1/2 כפית שמן שומשום
- מלח - כחצי כפית ולהוסיף לפי הטעם
- שורש ג'ינג'ר - לא חובה
אופן הכנה:
שופכים לסיר בינוני את התכולה של קופסת תירס אחת כולל הנוזלים וטוחנים עם בלנדר מוט היטב עד שנוצר מרקם סמיך. מוסיפים את הקופסה השנייה כולל הנוזלים שלה + 2-3 כוסות מים בהתאם לרמת הסמיכות שתבחרו ומביאים לרתיחה.
כשהמרק מגיע לרתיחה מניחים את הקורנפלור ואבקת המרק בכוס וממלאים במים חמים כמעט עד הסוף. מערבבים היטב היטב עד שכל גושי הקורנפלור ואבקת המרק נעלמים לגמרי ומוסיפים למרק.
מערבבים היטב, מבשלים במשך 15 דקות ואז מוסיפים רוטב סויה, מלח ושמן שומשום ומבשלים עוד 2-3 דקות..
בקערה טורפים את הביצים היטב עם מזלג ושופכים בצורה מעגלית את הביצים הטרופות לתוך המרק, בזילוף עדין ודק ולאט לאט. מחכים 2 דקות ואז מערבבים ממש בעדינות. בשלב הזה נטיפי הביצים יעלו למעלה. זהו, דקה בישול רק כדי לוודא שהביצים מבושלות וזה מוכן.
רוצים להוסיף טעם אסייתי דומיננטי, גרדו 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר.
דגשים נוספים:
מומלץ להגיש את המרק עם טבעות דקות של בצל ירוק או עירית.
אם אתם אוהבים את המרק שלכם סמיך תוכלו לטחון את התכולה של 2 קופסאות השימורים ולא רק אחת מהן.
אחרי שמוסיפים את הקורנפלור ואבקת המרק טועמים אותו ומחליטים אם רוצים עוד מים. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים רותחים אם הוא דליל מדי אפשר בשלב הזה להכניס את בלנדר המוט ולטחון את גרעיני התירס שנותרו שלמים ואז המרק מסמיך.
אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור מהולה במים. בכל מקרה, טחינה והסמכה עם קורנפלור צריך לעשות לפני זילוף הביצים!
הגשה:
זהו, מוזגים את מרק התירס לתוך קערת הגשה עמוקה ובתאבון.
שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080