top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק חמוץ חריף (בסגנון סיני)

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק חמוץ חריף, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

חצי שעה עבודה, שעה הכנה, בשרי.

המצרכים לכ-10 מנות:

- 4 פטריות שמפיניון

- 100 גרם פרוסות בקר

- 1 כפית  קורנפלור

- 120 גרם טופו מוצק

- 60 גרם נצרי בקבוק

- 1 ליטר ציר מרק עוף, בשר או ירקות

- 1 כפית מלח

- 1 כף יין אורז

- 2 כפות רוטב סויה

- 1-2 כפות חומץ אורז

- 2 ביצים, טרופות

- 1-2 כפיות פלפל לבן, טחון טרי

- 1 בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

ערבבו בשר עם קורט מלח והקורנפלור.

חיתכו לרצועות דקיקות את הטופו ואת נצרי הבקבוק.
הביאו את הציר לרתיחה בסיר גדול או בווק.

הוסיפו את הבשר וערבבו. הוסיפו את הפטריות, טופו ובמבוק.

הרתיחו בשנית והוסיפו את המלח, יין האורז, סויה וחומץ.
הוסיפו בהדרגה ובעדינות את הביצים הטרופות לקבלת חוטים דקים תוך ערבוב

המשיכו לבשל עוד דקה אחת.


ערבבו את הקורנפלור הנותר עם מעט מים וערבבו לקבלת מחית חלקה.

הוסיפו אותה למרק ובשלו עד שהמרק מתעבה.
פזרו בקערה את הפלפל הלבן ושיפכו עליו את המרק. ערבבו.
תוכלו לקשט עם בצל ירוק קצוץ.
 

דגש:

החריפות במרק באה מהפלפל הלבן ולא משום תבלין אחר!

הגשה:

מזגו את המרק החמוץ חריף לקערת הגשה עמוקה ובתאבון.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page