הוראות בטיחות והפעלת גלידה/יוגורט - רומא
בטיחות: זכרו - בטיחות קודמת לכל!
להורדת הוראות בטיחות והפעלה לגלידה / יוגורט רומא - לחץ כאן>>
1. מכונת הגלידה דורשת ג'ק הרמה לכל שינוע!, לא להרימה לבד! ולא להניח עליה כלום!, אסור להפוך או להשכיב את המכונה!.
2. מכונת הגלידה כבדה מאד! (250 ק"ג) חובה להניח אותה על עגלה ייעודית ולוודא שהיא ישרה ויציבה.
3. אסור בשום אופן להכניס ידיים או מקלות לתוך המכונה, אסור להזיז את המכונה כשהיא מלאה - היא תישבר ותתפרק.
4. אסור להצמיד את המכונה לקיר ואסור לכסות או לעטוף את המכונה, כל פתחי האוורור חייבים להיות פתוחים.
5. במידה ולקחתם שתי מכונות, אסור להצמיד את המכונות אחת לשנייה אלא לשמור על מרווח של מטר! בין המכונות ומהקיר.
6. יש להרחיק את מכונת הגלידה ממקור מים / רטיבות / חומר דליק / אש, חשוב לא להפעילה בשמש ישירה.
7. יש להרחיק ילדים מסביבת המכונה, אסור למי שטרם מלאו לו 18 שנים להפעיל את מכונת הגלידה.
8. המכונה צורכת 20 אמפר. האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר שלך הכרחיים למניעת תאונות.
9. חובה לוודא כי כל חיבורי החשמל למכונת הגלידה / יוגורט תקינים ולא פגומים, לא לחבר יותר ממכונה אחת לנקודת חשמל!.
10. לא לחבר עם המכונה כלום לאותו שקע חשמל, אסור להשתמש בכבל חשמל / במאריך עם גיד דק (עובי גיד 1.5 מ"מ לא מתאים).
11. כל שינוע / הוזזה של המכונה ייעשה רק ע"י 2 אנשים (אחד מקדימה ואחד מאחורה) כאשר המכונה מאובטחת עם ראצ'ט לעגלה.
הוראות כלליות למילוי המכונה:
1. חובה להשתמש באבקה / בלילה המיועדת להכנת לגלידה / יוגורט!.
2. חובה לשמור על יחס מדויק בין הרכיבים - אחרת לא ייצא גלידה / יוגורט והמכונה יכולה לקפוא ולהישבר!.
3. את תערובת הגלידה / יוגורט מכינים בקערה חיצונית ורק שהיא מוכנה שופכים אותה למכונת הגלידה / יוגורט.
4. אם ברשותך גלידה / יוגורט נוזלי יש להקפיד על הפשרתו בעוד מועד עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד ללא גושי קרח.
מכונת הגלידה יודעת לייצר גם גלידה אמריקאית וגם יוגורט קפוא - תלוי בחומר שמכניסים למכונה
מילוי המכונה בגלידה:
1. שפכו את תכולת שקית אבקת גלידה (1 ק"ג) לקערה חיצונית,
באפשרותך לבחור: (הנ"ל חייב להתאים להוראות היצרן הכתובות על אבקת הגלידה)
א. להכנת גלידה פרווה, להוסיף 3 ליטר מים בלבד.
ב. להכנת גלידה חלבית, להוסיף 4 ליטר חלב בלבד.
ג. להכנת גלידת שמנת, להוסיף 4 ליטר חלב, ניתן להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה (38%) וכן מעט תמצית וניל ורום.
2. לערבב היטב, לוודא שאין גושים, להמתין כ-10 דקות, לערבב בשנית ולשפוך לתא העליון במכונת הגילדה.
הפעלה: (לכך צד בנפרד! - אותו סדר פעולות)
1. הכנס לתא העליון מיקס גלידה / יוגורט מוכן במינון הנכון והמדויק (לא לדלל במים וחלב).
חובה לוודא כי תמיד יש תערובת גלידה במיכל העליון (לוודא ע"י הרמת המכסה ולהסתכל!)
2. חבר את מכונת הגלידה לשקע החשמל, בחזית מעל ידית המזיגה כפתורי ההפעלה.
3. הפעל את המכונה, לחץ על ON, ולחץ על כפתור ברז (שטיפה). עכשיו מלא את מכונת הגלידה במיקס גלידה והמתן 5 דקות.
4. הפעלת המכונה: לחץ על כפתור הריסט ולאחר מכן על כפתור ההקפאה (נראה עמו פתית שלג גדול) - זה מצב הקפאה!.
5. לחץ על כפתור הקירור העליון, נראה כמו פתחת שלג קטן. לא להפעיל בלי מיקס גלידה!.
6. מזוג מעט ממיקס גלידה החוצה להוצאת האוויר ממכונת הגלידה / יוגורט.
7. חובה לוודא כי תמיד יש מיקס גלידה במיכל (במידה וחסר תידלק מנורת LOW MIX שבחזית המכשיר מעל הכפתורים).
8. חוסר במיקס / תערובת גלידה עלול לגרום למכונת הגלידה לקפוא ובכך להפסיק להוציא גלידה וכן לגרום נזק למכונה!.
9. לאחר כ- 10 דקות הגלידה מוכנה למזיגה, הספק המכונה עד 200 מנות של 60 גרם בשעה לכל צד.
10. הורד את ידית המזיגה בעדינות, מזוג גלידה לגביע / כוס והחזר את ידית המזיגה למקומה (למעלה).
הפסקת המכונה וניקוי
1. לכיבוי מכונת הגלידה - לחץ על OFF - מכונת הגלידה כבויה.
2. לשטיפת המכונה - לחץ על כפתור ה"ריסט" ולאחר מכן על כפתור ברז / שטיפה. (מצב שטיפה).
3. הורד את ידית המזיגה ורוקן את כל מיקס הגלידה שנשארה במכונה לכלי גדול.
4. שטוף את המכלים העליונים ע"י הכנסת מים וסבון לתוכם שפשף בסקוטש עדין (לא ברזלית/צמר פלדה).
5. שטוף / מלא את המכונה מחדש במים ורוקן אותם דרך ידית המזיגה, חזור על כך עד שהמים יצאו נקיים (בלי גלידה).
6. העבר את הכפתור הימני למרכז - המכונה כבויה, הוצא את כבל החשמל משקע החשמל.
7. נקה במטלית שאריות גלידה שנדבקו למכונה, אסור לטבול את המכונה במים, חובה לייבש באמצעות מטלית יבשה.
בכל בעיה ו/או תקלה במכונת גלידה / יוגורט
התקשרו לצוות התמיכה 24/7 לטל' 03-9448080
באין מענה, השאירו הודעה ונחזור אליכם במהירות