דוכן שווארמה (כשר, בשרי/פרווה)
דוכן שווארמה לאירועים
בר שווארמה לאירועים, אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם תביאו להם דוכן שווארמה.
דוכן המגיש שווארמה טרייה הנצלית במקום, על האש או הפלנצ'ה, מוגש בצלחת או עם פיתות חמות וטריות, ומבחר תוספות: טחינה, חמוצים, סלט ירקות ערבי, סלט כרוב, סחוג, עמבה וצ'יפס.
דוכן שווארמה לאירועים מתאים לכל אירוע, או מסיבה ואפילו בחתונה, ישר על הרחבה באפטר פארטי. אין ספק ששווארמה איכותית וטעימה בפיתה חמה היא סוג של אטרקציה לא שגרתית באירועים.
דוכן שווארמה לאירועים יכול להגיע כדוכן בכשרות פרווה (צמחוני/טבעוני) עם טופו / סייטן ו/או תחליפי בשר איכותיים.
אנו רגילים לשמוע על בשר השווארמה בעיקר בהקשר של אוכל רחוב, אנחנו הבאנו אותו אליכם ישר לאירוע ומציעים דוכן איכותי המציע בשר שווארמה משובח.
אתם מוזמנים ליהנות מנתחי שווארמה ובצל טריים הנצלים אל מול האורח, נחתכים בדיוק ומוגשים בתוך פיתה ריחנית ופריכה. כדי להשלים את החוויה, הוסיפו חומוס טרי, ירקות רעננים, חמוצים, טחינה וחריף.
לכל אירוע, דוכן שווארמה הוא דוכן מושלם. ניתן להוסיף את דוכן הצ'יפס הפריך וליהנות משילוב מנצח.
שלכם לכל אירוע, גם ב- דוכן שווארמה לאירועים.
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080
משנת 2003, ממשיך הקייטרינג של מהמה להפתיע עם דוכני מזון לאירועים, לרגש ולהגיש בכל אירוע את השילוב המושלם שבין ניסיון לחדשנות עם מבחר ענק של דוכני מזון שהכנת האוכל בהם נעשית לעיניי האורחים.
14 שנות ניסיון ומקצועיות שבאים לידי ביטוי בוויזואליות ובמסירות של האוכל המוגש בכל אירוע. האירוע שלכם חשוב לנו לא פחות מאשר הוא חשוב לכם ולכן אנו נתייחס אליו באהבה וברצינות, ניתן תשומת לב לכל הפרטים הקטנים על מנת להפיק לכם אירוע מושלם.
צוות שירות אדיב ומקצועי, שחובר יחד בהרמוניה, עם ניסיון מוכח בדוכני מזון ברמה הגבוהה ביותר, שהקו המנחה אותנו הוא - שלמות. קשה להחליט, מתלבטים, צרו קשר והמפיקים שלנו יסייעו לכם בהחלטה בדרך לאירוע מושלם, תנו מבט בתמונות מהאירועים ובמגוון לקוחותינו,
אז מה זה דוכן שווארמה לאירועים?
דוכן שווארמה מלאירועים מגיש למעשה שווארמה שהוא מאכל בשרי מזרח-תיכוני, העשוי מנתחי בשר מסוגים שונים, כגון בשר כבש, הודו, עוף, בקר ובגרסה היוונית - בשר חזיר. נתחי הבשר ננעצים בשכבות על גבי שיפוד מתכת ארוך, כאשר בראש השיפוד נהוג להוסיף כמה נתחי שומן מן החי, כדי שבמהלך הצלייה יוספו טעם לבשר וימנעו ממנו מלהתייבש. השיפוד, שעליו נעוצות שכבות הבשר והשומן, נתלה בניצב בסמיכות למקור חום ומסובב לאיטו סביב צירו. שיטת צליה זו מבטיחה צליה איטית ואחידה של הבשר ומאפשרת לנתחי השומן שבראש השיפוד לזלוג במורד שכבות הבשר ולהעשיר את טעמן. כיום נהוג להשתמש בלוחות גריל המובערים בגז בישול, אך לעיתים נעשה שימוש גם במדפים הנושאים גחלים, או בגריל חשמלי. השווארמה נחשבת כיום ל"מזון רחוב" ול-"מזון מהיר", ונאכלת לרוב במזללות המיועדות לכך ("שווארמיות" בעגה).
לאחר זמן מה שבו סבב שיפוד השווארמה מול מקור החום נוצרת על פניו שכבה של בשר צלוי היטב. בעת הכנת מנת שווארמה לסועד נחתכת מגוש הבשר רק שכבת בשר צלוי זה באמצעות סכין חדה או מסור חשמלי. מאחר שגוש הבשר מורכב משכבות בשר הרי שמתקבלות רצועות דקות וקצרות של בשר צלוי ועסיסי. רצועות בשר אלה מתובלות בתבלינים שונים, כגון כורכום, הל, אגוז מוסקט וכמון ומוכנות להגשה. לאחר שנחתכו כאמור נתחים מן השווארמה לצורך הגשה, ממשיכים יתר הנתחים להתבשל מול מקור החום וכך נוצרת לאחר זמן-מה שכבה חדשה של בשר צלוי. השווארמה נאכלת לרוב בפיתה, בבגט או בלאפה, אך לעיתים גם בצלחת. מקובל לצרף לשווארמה מגוון תוספות, לפי טעמו של הסועד , חמוצים, מיני סלטים של ירקות, טחינה, חומוס, סחוג, עמבה, צ'יפס וקטשופ.
ברבות השנים החל לשמש המושג "שווארמה" גם ככינוי לצורת חיתוך של נתחי בשר נא (לרוב בשר בקר או כבש) בה הבשר נחתוך לרצועות דקות וצרות, טרם בישלו, והטבח המבשל אותו יכול לצלותו על-גבי מחבת או בתבנית תנור. בשיטה זו מתקבלים נתחי בשר צלויים המזכירים במראיהם שווארמה הנמכרת במזללות. כך נוצרה, במקביל לשווארמה המסורתית, "שווארמה ביתית" שאינה מצריכה ציוד ייעודי להכנתה.
ההיסטוריה של דוכן שווארמה
מוצאה של השווארמה הוא מן המטבח הטורקי, שם היא נקראת "דונר" (Döner) וביוון "גירוס" (Γύρος), שני שמות אלה מעידים על סיבוב. גם השם שווארמה מקורו בשפה הטורקית, והוא הצורה הערבית של המילה çevirme (צ'ווירמה - סיבוב או להסתובב). אם כי כיום משתמשים במילה זו בטורקיה עבור חיה שלמה משופדת מעל אש. ניתן למצוא שווארמה בכל רחבי המזרח התיכון ולמעשה, בכל העולם במקומות בהם יש מהגרים מן המזרח התיכון. בדומה לפלאפל, נקלטה השווארמה במטבח הישראלי העממי, והיא נחשבת למאכל ישראלי לכל דבר.
מידע נוסף על דוכן שווארמה לאירועים
דוכן השווארמה הודו הוא הכי נפוץ, דוכן שווארמה בקר ודוכן שווארמה כבש הנחשבים לאיכותיים יותר או דוכן שווארמה פרגית דלת השומן. בדוכן שווארמה לאירועים מגישים את כל התוספות הקלאסיות עם השווארמה, כמו ירקות טריים, סלטים למיניהם ורטבים כמו טחינה ועמבה. אין באמת סיבה שהשווארמה בדוכן שווארמה לאירועים יהיה פחות איכותי מהשווארמה אותה אתם רגילים לאכול בדוכן השווארמה השכונתי, להפך, הכנת דוכן שווארמה מבשר או עוף טרי, הנצלה במקום או אפילו דוכן שווארמה על גחלים, עם הטעם האותנטי, אפילו איכותי יותר.