דוכן משקאות חורף (כשר, חלבי/פרווה)
ראשי>דוכני מזון> בר קפה/אלכוהול> בר משקאות חורף
בר משקאות חורף לאירועים
דוכן משקאות חורף לאירועים, כשבחוץ קר וגשום, אין כמו משקאות חורף לחמם את האווירה, בין אם זה סיידר חם עם תפוחים, קינמון ויין אדום, סחלב חם, שוקולטה סמיכה או סנגריה חמה, הכל הולך בחורף.
בר משקאות החורף שלנו כולל משקאות חורף קסומים, בר משקאות חמים וטעימים במיוחד לימי החורף הקרים, סחלב חם, שוקולטה , סיידר מיוחד עם יין אדום, סנגריה חמה - הכל כדי לפנק לכם את החורף.
משקאות חמים המוגשים לאורך כל האירוע, ממבחר גדול בהתאם לבקשת הלקוח, ניתן לשלב את בר משקאות החורף כחלק מבר אלכוהול או כתוספת לדוכני מזון.
אז מה מתאים לאירוע שלכם? בר סנגריה חמה, בר סחלב חם, בר שוקולטה או בר סיידר חם, ניתן לשלב את הדוכנים ולהגיש את כולם באותו בר משקאות חורף לאירועים,
לבחירתכם: דוכן סחלב | בר שוקולטה חמה | בר סיידר חם | סנגריה חמה
משנת 2003, ממשיך הקייטרינג של מהמה להפתיע עם דוכני מזון לאירועים, לרגש ולהגיש בכל אירוע את השילוב המושלם שבין ניסיון לחדשנות עם מבחר ענק של דוכני מזון לחורף שהכנת השתייה בהם נעשית לעיניי האורחים.
14 שנות ניסיון ומקצועיות שבאים לידי ביטוי בוויזואליות ובמסירות של האוכל המוגש בכל אירוע. האירוע שלכם חשוב לנו לא פחות מאשר הוא חשוב לכם ולכן אנו נתייחס אליו באהבה וברצינות, ניתן תשומת לב לכל הפרטים הקטנים על מנת להפיק לכם אירוע מושלם.
צוות שירות אדיב ומקצועי, שחובר יחד בהרמוניה, עם ניסיון מוכח בדוכני מזון ברמה הגבוהה ביותר, שהקו המנחה אותנו הוא - שלמות. קשה להחליט, מתלבטים, צרו קשר והמפיקים שלנו יסייעו לכם בהחלטה בדרך לאירוע מושלם, תנו מבט בתמונות מהאירועים ובמגוון לקוחותינו,
שלכם לכל אירוע, גם ב- דוכני מזון לחורף / בר משקאות חורף מפנק לאירועים,
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080
מה זה דוכן סחלב חם?
דוכן סחלב חם הוא חלק מדוכני חורף בהם מגישים סחלב, סַחְלָבּ (בערבית: سحلب) הוא משקה סמיך על בסיס חלב, עמילן תירס (קורנפלור), סוכר ותבלינים אשר מקורו במדינות המזרח התיכון.
על גבי משקה הסחלב אשר מוגש לרוב בכוס מפוזרות תוספות כגון: גרגירי קוקוס טחון, קינמון, אגוזים טחונים, בוטנים גרוסים, מי ורדים\ פיסטוק חלבי טחון ועוד...
מה זה דוכן סיידר חם?
דוכן סיידר חם הוא חלק מדוכני חורף בהם מגישים סיידר חם, סיידר מורכב מסיידר תפוחים טבעי, המבושל כל הלילה עם יין אדם, מקלות קינמון וחתיכות תפוחים משני סוגים, חמוצים ומתוקים, שמתחברים ביחד לטעם עשיר ומפנק של סיידר חם, עם או בלי אלכוהול.
קצת רקע, מה זה בר סנגריה חמה?
שחקן חשוב בבר משקאות חורף הוא הסנגרייה, מגישים סנגריה (בספרדית - Sangría שפירושה
"מדמם") היא פונץ' קוקטייל יין, שמוגש חם או קר, ומוצאו מספרד ופורטוגל. הסנגריה מורכבת מיין אדום ומיץ תפוזים בכמות שווה, בתוספת מעט סוכר. אל המשקה נוהגים להוסיף פירות חתוכים לקוביות דקות: בדרך כלל תפוזים ולימונים (עם הקליפה), ולעתים גם תפוחים ואגסים.
על הסחלב בהרחבה:
מקור שמו של הסחלב הוא צמח הסחלב, אשר פקעותיו הטחונות משמשות באופן מסורתי כבסיס להכנת המשקה. כיום בישראל אין עוד משתמשים באבקת פקעות הסחלב בהכנת המשקה עקב מחירו הגבוה, ועמילן התירס מהווה לו תחליף. העמילן הוא רב סוכר שלהמסתו במים דרושה אנרגיה. בעת חימום ובחישה השרשראות הסבוכות והנפתלות, מתיישרות, וקושרות את מולקולות המים. הפתיחה והקישור למולקולות המים יוצרים יחד רשת סבוכה של שרשראות עמילן הלוכדות את מולקולות המים - וכך מוענק לסחלב מרקם חלק וסמיך.
בדוכן סחלב, מוגש סחלב חם ונמכר בעונת החורף בטורקיה, ביוון ומדינות ערב. בישראל נמכר הסחלב בקיוסקים, בדרום תל אביב ובישובים ערביים, ובעת האחרונה הוכנס המשקה גם לתפריטיהם של בתי הקפה המודרניים. בישראל ניתן להכין סחלב מאבקת סחלב להכנה מהירה. בטורקיה מוגשת גלידה המסטיק הידועה הנקראת "סאלפ דונדורמה" והמורכבת מסחלב.
קצת בהרחבה על סנגרייה חמה:
סיפורו של קוקטייל היין ההיספני מתחיל בסביבות תחילת הספירה הנוצרית. אחרי המלחמות עם חניבעל ואנשי קרתגו, הגאלים, הקלטים ועוד כל מיני נודניקים שהציקו לה במערב ודרום אירופה, האימפריה הרומאית הצליחה להשתלט לבסוף על כל חצי האי האיברי.
מכיוון שרבים ממקורות המים באותה עת היו לא נקיים ואף מסוכנים לשתייה, הצבא הרומאי צעד על פי רוב על קיבה מלאה ביין, שהיה נטול בקטריות והפתרון הכי בטוח לשתיית נוזלים. על מנת שלא להתבסס על רק על קווי האספקה מאיטליה, אחד הדברים הראשונים שנעשו על ידי השליטים החדשים היה לשתול כרמים לאורכה ורוחבה של הפרובינקיה ההיספנית.
אבל עם כל הרצון הטוב של הרומאים לשתות איזה משהו מקומי כשהם בחוץ לארץ, הבצירים הראשונים באיבריה ניפקו יין גרוע להפליא, בלתי שתי אפילו בסטנדרטים של חיילי חיל-מצב שבוזים שמרוחקים אלפי מילין מהבית.
האם יין מחורבן יעצור את הרומאים מלממש את זכותם ללגום משהו בסוף יום ארוך? לא ולא. יינות מחרידים לא היו תופעה שהייתה זרה לשתייני העולם העתיק (גם לא לשתייני עולמנו אנו, אבל זה כבר סיפור אחר).
על מנת לטשטש את טעמו של היין האיברי החדש, הרומאים תיבלו אותו כהוגן מכל הבא ליד ממרכיבי האיזור ובפרט בעשבים, פירות יבשים ועוד. התוצאה: משקה כהה וסמיך שהדמיון בצבעו לדם גם העניק לו את שמו: סנגרייה (סאנגרה בספרדית - דם).
מאז ועד היום נוספו לסנגרייה מרכיבים נוספים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמשקה. תפוחי הזהב המפורסמים של ולנסיה בפרט ובמידה פחותה - גם הברנדי של חרז.
אז כמו היום, לסנגריה אין מתכון רשמי וקאנוני אחד. צריכים להיות שם ברנדי, יין ופירות חוץ מזה, כל השאר נתון לשינוי ותחלופה בהתאם לסיטואציה ולעונה. היא יכולה להיות חמה בחורף וקרה בקיץ; מתוקה, סמיכה ומרוכזת יותר ואפילו לכלול יין לבן, שבשנים האחרונות מחליף את זה האדום והמסורתי ביותר ויותר מקרים בעונה החמה.